úterý 28. října 2008

Přehlídka vojenská, aneb prší prší jen se leje, kam Gripeni pojedeme???

Viděli jste to? Na živo nebo v televivzi?

Já jako uvědomělý občan jsem měla potřebu vidět alespoň část té úúúžasné parády, a tak jsem se přidala ke sledování vojenské přehlídky ku příležitosti oslav 90. roku od založení Česko-slovenska. Podívaná to mohla být. Mohla, kdyby se "pořadatelé" vyhnuli několika začátečnickým chybám. Je pochopitelné, že počasí si člověk nenadiktuje (už dávno se ví, že "poručímě větru dešti" je pouze idealistická zástěrka;-), tudíž nemůžeme nikomu zazlívat nepřízeň počasí. I přes to, že pršelo a byla mlha mohla mít celá paráda větší efekt.
Prví chyba byla zřejmě v likalitě. Ulice Evropská je sice dlouhá jak týden před výplatou a zároveň i velice známá a pro Prahu důležitá, ale propozice k přehlídce takového "rozměru" nemá. Ne že by bylo co předvádět, ale i tak mohlo být vše lépe zřetelné na větším prostranctví.
Dále bych se pozastavila nad hudebním doprovodem, kterému se perfektně podařilo ucourat naší hymnu. Já chápu, že hochům asi byla zima, ale takhle přehánět to nemuseli.
Slavnostního průvodu se museli účastnit i hasiči a záchranáři, aby to nevypadalo zas tak moc uboze. Kdyby tam tyto sbory nebyly, nevím nevím, jak dlouhý by byl celý průvod... 100 metrů?;-)

Když už dále opomenu to, co jsem viděla díky přenosu, tak určitě nemohu opomenout přenos sám. Ve zkratce: Děsná a nepřehledná režie, opožďující se komentátor, nesmyslné záběry, nic neříkající obrázky a celková nesourodost pořadu. Komentátoři nám neřekli nic nového, jen nás nutili poslouchat své špatně složené věty a nesmyslná souvětí.

Jednoduše, byla to fraška. Ruzyňské letiště bylo na nějakou dobu "vyřazeno z provozu" jen kvůli tomu, aby zde mohly přistát naše úžasné "exponáty", jež se proletěly nad Evropskou a ani je nebylo vidět, protože viditelnostní podmínky tomu bránily.

Co na závěr? Nepříjde vám celá tato fraška a "trapnost" silně popisná?

Žádné komentáře: