neděle 6. ledna 2008

Deja-vu, rozumíš????

Co to vlastně takové deja-vu je? Lze jej opravdu zažít? A leze dokázat, že jsme jej zažili? Pokud se budeme snažit na tyto otázky odpovědět, budeme se pohybovat na velmi tenkém ledě, pod nímž se ukrývá mystický svět nehmotných vzpomínek a pocitů, jejichž charakter je u každého člověka jiný. Odpovědi se možná dočkáte, pokud se zamyslíte nad tím, co jste vy sami kdy zažili a jak to na vás působilo. Mně osobně se často stává, že se dostanu do míst a situací, ve kterých si jsem skoro úplně jistá, že jsem je už někdy zažila. Copak vám se to nikdy nestalo, že byste se najednou a zastavili, zamysleli se a najednou by vyšlo najevo, že se vám o určité situaci už jednou zdálo? Nestalo se vám, že byste o určité situaci už jednou přemýšleli, nebo ji de facto prožili? Zamyslete se a zavzpomínejte, poté uvidíte, že jste již jednou viděli.

Ale tomu všemu přeci pan profesor tatíček nerozumí. Copak jde deja-vu uměle vyvolat? Copak je možné, abych o tom napsala příběh se zápletkou? Odemne pan profesor dostane zamyšlení a má smůlu... hotovo;-)

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Deja-vu, c'est la vie. Samozřejmě, že deja-vu dobře znám, pokud to není chyba v matrixu, tak jde nejspíš o špatnou synchronizaci obou mozkových hemisfér :-)

Jana řekl(a)...

Nemuzu si pomoct ale tuhle genialni vec sem jeste nezazila. At premyslim jak premyslim, nepamatuju se (a kdyby se mi to stalo tak bych si to pamatovala) ze bych neco takvyho zazila.. Skoda :(

Snow Fox řekl(a)...

ahoj...sice te neznam ale potvrzuji ze Deja-vu existuje...ja uz ho mnohokrat zazil, pokud to tak jde rict...je to zpetna kratka vzpominka na minule ci paralerni zivoty, kde jsme zili podobny nebo skoro totozny zivot. A nekteri lide tvrdi ze pokud se tato schopnost vybavovat si minulost muze pomoci k pochopeni zivota a k predpovidani budoucnosti te osoby jenz tuto schopnost ma...verte nebo ne ale uz jsem cetl o cloveku co takhle zachranil zivot i svemu kamaradovi kdyz mu nedovolil nastoupit do autubusu kde podle jeho vzpominek meli zemrit...